Madeleine Verhoeven

Madeleine Verhoeven

Lichaamsgericht therapeut met als specialisatie depressie

Een prachtige eigenschap van mensen is dat ze nieuwe inzichten kunnen opdoen. Wat is er mooier dan jezelf ontwikkelen? Met deze insteek, die als een rode draad door mijn leven loopt, heb ik allerlei verschillende kanten in mijzelf ontplooid. Om te beginnen had ik plezier talen leren, zoals Duits, Frans en Engels. Na het VWO ben ik naar Spanje vertrokken om daar Spaanse taal en letterkunde te studeren aan de Universiteit van Salamanca. Vervolgens heb ik bij Hogeschool Inholland jarenlang Spaans onderwezen aan internationale groepen studenten. Nu begeleid ik hen vooral met hun stages en afstudeerscripties.

Onderhuids sluimerde er echter ook een verlangen om intuïtief en fysiek bezig te zijn. Na het afronden van de vierjarige HBO-opleiding Holos massagetherapie in Utrecht, heb ik in 2013 mijn eigen praktijk opgericht onder de naam Tesoro, het Spaanse woord voor ‘schat’. Tijdens een sessie zijn er namelijk momenten van bewustwording, waarop er op alle niveaus verbinding ontstaat tussen je lichaam, je emoties en je geest. Dit zijn de parels, diep ervaren inzichten die opeens je vraag of probleem in een geheel nieuw daglicht plaatsen.

Om mijn praktijk meer richting te geven heb ik gekozen voor depressie. Waarom? In de loop van mijn jeugd ben ik somber geworden en zag ik de wereld steeds meer door een grijze bril. Ik vond mijzelf niet goed genoeg en ik vond het moeilijk om mijn verlangens te onderkennen. Rond mijn dertiende besloot ik ook nog eens mijn emoties niet meer te laten zien, een geweldig recept voor depressie. En ja, dat gebeurde ook, meerdere malen. Tegelijkertijd kreeg ik last van eczeem op mijn handen, eindeloze hoestbuien en gevoelige ingewanden. Ik voelde me onzeker in groepen, wist niet goed wie ik was en wat ik wilde en ik schaamde me voor mijn depressieve gedachtes. Herkenbaar?

Beetje bij beetje heb ik echter weer leren voelen, de signalen van mijn lichaam leren herkennen en accepteren als waardevolle informatie en piekergedachtes leren stoppen. Inmiddels beschik ik over voldoende tools om met mijn eigen neiging tot depressie om te gaan. Het is niet meer nodig! Ik geniet met volle teugen van het leven en op die momenten dat ik de verbinding met mijzelf  – voor mij een kernwoord bij depressie – dreig te verbreken, weet ik dit in de kiem te smoren. Nu is het mijn wens om mijn kennis en ervaring door te geven aan anderen. Naast de therapieën die ik geef, zet ik mij ook in als vrijwilliger. Sinds 2014 begeleid ik een lotgenotengroep voor de Depressievereniging en neem ik deel aan de klankbordgroep van een onderzoek naar de inzet van yoga bij jonge vrouwen met depressie (UMCG).

Sinds kort heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld in de Tesoro-methode en ondergebracht in een drietal trajecten onder de noemer Dag Depressie. Dag Depressie houdt in dat je je depressie allereerst dient te begroeten en te verwelkomen alvorens je samen op pad kunt gaan. Ik ben ervan overtuigd dat zij jou heel veel kan vertellen over wie jij in wezen bent en waar je ten diepste naar verlangt. Op termijn kan het zijn dat je je depressie (soms) ook weer gedag kunt zeggen.

En tot slot ben ik in 2016 door de Holos-academie gevraagd om te helpen de opleiding voor massagetherapie verder te professionaliseren en aan te passen aan deze tijd. Sinds september 2017 ben ik ook aan Holos verbonden als docent en heb ik daarnaast mijn eerste masterclass verzorgd over Massagetherapie & Depressie. Mijn onderwijskundige achtergrond en mijn ervaringen in mijn praktijk komen zo op een hele mooie manier bij elkaar.

Zou jij je depressieve klachten eens op een holistische manier willen onderzoeken?

Bekijk dan wat ik voor jou kan betekenen.

Wat cliënten over mij zeggen

Jan-Willem
veiligheids- en milieucoördinator,
Heeft last van angstklachten, spanning in het lichaam, vermoeidheid, piekeren

Madeleine neemt de tijd om met aandacht helder te krijgen wat er speelt in een uitgebreide intake. Het lukt haar om het lijf te laten spreken en vervolgens in een aantal sessies met gerichte vragen, oefeningen, opdrachten en massages nieuwe openingen te vinden die bij jou passen om de natuurlijke balans te herstellen. Dat alles in persoonlijke afstemming, die ik als heel professioneel en betrokken ervaar. Zij heeft bovendien een wijze en holistische kijk op de problematiek waarmee wij als individuen geconfronteerd kunnen worden. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Kathy
musicus en mantelzorger
heel moe, veel stress, niet in balans, behoefte aan aandacht

Within a few minutes after meeting Madeleine, I felt thoroughly comfortable and safe. I felt listened to, acknowledged, and when I finally laid down on the massage table, I knew that I was literally in good hands. Each time, I came away feeling so much better than when I had arrived.

Het is mijn missie om mensen met depressieve klachten te laten ervaren hoe hun energie geblokkeerd raakt, opdat ze weer optimaal leren genieten van hun lijf en leven.

Mijn Praktijk

Mijn praktijk is ontstaan uit de wens om een warme en veilige plek te bieden aan mensen die hun leven willen benaderen vanuit een holistische visie. Mentale problemen, emotionele disbalans, fysieke klachten en spirituele vraagstukken zijn alle een spiegel van elkaar. Als het ene verandert, zal het andere meeveranderen. Dit geldt ook voor depressies. Op al deze niveaus is je systeem ontregeld. Omdat dit alles zo persoonlijk is, heb ik mijn praktijk ook op een persoonlijke manier ingericht. Het is fijn om te weten wie degene is die jou aanraakt.

Ook de locatie is heel plezierig. Je komt binnen op een hof met gras en bomen, pal achter de Albert Heijn op de levendige Twijnstraat. De onverwachtse stilte op de hof, soms onderbroken door kinderstemmen, brengt je onmiddellijk tot rust.

De behandeling kenmerkt zich door aanrakingen, massages, bodyscans en meditaties die leiden tot bewustwording. Hierdoor kom je dwars door het geruis in je hoofd in contact met je eigen stilte en wijsheid. Dit alles maakt dat je je in een oase in de binnenstad waant. Kom maar eens kijken en ervaren tijdens een kennismakingsconsult.

Volg mij op Social Media

Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.

Pin It on Pinterest