Ben jij er klaar voor om jezelf te ontmoeten?

Ben jij op zoek naar iemand die jou echt begrijpt?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als ervaringsdeskundige kan ik mij uitstekend inleven in de cliënt. ‘Zij stelt je in staat om echt bij jezelf te blijven! Ik voel mij geaccepteerd in mijn eigenheid’, aldus mijn cliënte Marleen. Echtheid, verbinding en respect zijn mijn kernwoorden.

Als lichaamsgericht therapeut leer ik jou te luisteren naar de signalen van je depressie in relatie tot je lichaam, je emoties en je gedachtes. Een depressie kan zo het begin zijn van een liefdevolle ontmoeting met jezelf. Nog meer ‘denken’ brengt niet de oplossing; je lichaam kan je veel meer vertellen over wie jij in wezen bent en welke behoeftes en verlangens je in jezelf hebt ontkend.

 

Wil jij dit niet meer?

N
Ik slaap slecht en ik voel me de hele dag somber en futloos
N
Ik ben vaak hard en kritisch naar mezelf en regelmatig verdrietig
N
Ik heb moeite om me te concentreren op mijn werk
N
Ik heb last van fysieke klachten als nek- en schouderpijn, hoofdpijn, moeizame ademhaling, buikpijn, lage rugpijn
N
Ik heb de hele dag door piekergedachtes en ik voel me zonder reden onrustig en opgejaagd
N
Ik begrijp de zin van het bestaan niet meer. Ik schaam mij voor mijn depressieve gedachtes en ik weet niet bij wie ik hiermee terecht kan

Kortom, kun jij niet meer genieten van jezelf en het leven? 

Gun jezelf het leven waar je naar verlangt!

Verlang jij ook zo naar die stralende, liefdevolle persoon die jij in wezen bent? Iemand die geniet van het leven waar hij zelf middenin staat in plaats van aan de zijlijn? Ik kan je vertellen dat het kan, dat het echt mogelijk is om je minder eenzaam te voelen, meer verbonden met jezelf en het leven.

Je zal je meer kunnen ontspannen in het dagelijks leven, je negatieve gedachtes vaker onderbreken, je emoties serieus nemen en vertrouwen op je intuïtie. Slapen gaat beter waardoor je je overdag fitter voelt. Je kunt je weer concentreren op je werk en aandacht geven aan je vrienden en familie. Je gaat je minder schamen voor jezelf, waardoor het leven eenvoudiger wordt.

Kortom, dit wil jij vast ook: lekker in je vel zitten en genieten van het leven.

Waarom kiezen voor een traject bij Dag Depressie?

Als goed opgeleide lichaamsgerichte therapeut beschik ik over de kennis en de kunde om hoofd, hart en lichaam met elkaar te verbinden. Als ervaringsdeskundige heb ik daarnaast ook het inlevingsvermogen en de compassie die nodig zijn om je echt begrepen te voelen. Om die reden ben ik de ideale persoon om jou te begeleiden op jouw pad naar levenslust.

De trajecten van Dag Depressie bieden een alternatief voor de reguliere benaderingswijzen, maar kunnen ook uitstekend naast psychotherapie en medicijngebruik toegepast worden. De lichaamsgerichte benadering haalt je onmiddellijk uit je hoofd en brengt je in contact met je lijf en diepere lagen van je bewustzijn. Je wordt uitgenodigd om een bijzondere ontdekkingsreis te maken die leidt tot dieper inzicht in de betekenis van depressie in jouw leven.

Mijn praktijk aan huis, gelegen aan een prachtige hof achter de Twijnstraat, biedt de persoonlijke en veilige omgeving die nodig is om jezelf en je depressie te ontmoeten.

Ben
Adjunct-directeur
verwerking verlies van zijn vrouw, uitgeput, hoofdpijn, slaapt slecht, overprikkeld

Madeleine gaat zeer professioneel en trefzeker te werk. De effecten van elke afzonderlijke sessie zijn voor mij ingrijpend en elke keer weer verbazingwekkend. Ik slaap weer (!) en krijg ruimte in lijf en hersens om te verwerken en langzaam weer op te krabbelen. Ik ervaar het als heilzaam en wil het beslist aanraden aan lotgenoten.

Marleen
Remedial teacher,
Lijdt aan klachten als slecht slapen, angst voor emoties, zich niet gezien voelen.

Dit is wat Madeleine echt goed maakt in haar werk en aanpak: zij heeft een oprechte luisterhouding en een warme betrokkenheid en aandacht. Madeleine spiegelt je emoties, toetst je gedachten en geeft vooral met heel veel respect ideeën terug ter overweging. De diverse massagetechnieken pakt Madeleine met eenzelfde rust en respectvolheid aan. Heel bijzonder. Zij stelt je in staat om echt bij jezelf te blijven! Ik voel mij geaccepteerd in mijn eigenheid en kan hierdoor een veilige reis maken door mijn lijf en hoofd. De massages zijn voor mij intens geweest. Ik voel nu meer verbinding tussen mijn lijf en hoofd.

Dag Depressie Trajecten

Kennismakingsconsult

We beginnen altijd met een uitgebreid kennismakingsconsult. Zo krijg jij inzicht in mijn manier van werken en kun je inschatten of mijn methode bij jou past. Ik stel jou een aantal vragen, leg mijn visie uit en ik laat je een massage ervaren die is gericht op bewustwording. Zo kan ik mij een beeld vormen van wat er allemaal speelt in jouw lichaam en leven. Op basis van je ervaring en de informatie kies jij aan het eind van het consult het traject dat het beste bij jou past. Dat kan een losse sessie zijn of een van de langere trajecten. Gezien het onderwerp zijn er echter al gauw meerdere sessies nodig om resultaat te boeken.

Traject 1: Verken je schat!

Verken je schat! bestaat uit een pakket van 3 sessies van 90 minuten elk. Middels op bewustwording gerichte massagebehandelingen, bodyscans en focussessies word je je gewaar wat er zich afspeelt in je lichaam. Door te gaan luisteren naar de signalen van je lichaam en aandacht te geven aan wat er in jou leeft, leer je meer in je lichaam te zijn en minder in je hoofd. Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten, sta je ’s morgens uitgeruster op en krijg je meer zin in je werk en je relaties.

Het traject Verken je schat! laat jou ervaren hoeveel wijsheid er in je lichaam opgeslagen ligt, wijsheid die zich alleen prijs geeft als je besluit er met liefdevolle aandacht naar te luisteren.

Traject 2: Ervaar je schat!

Ook in het traject Ervaar je schat! maak je een reis door je eigen lichaam, maar het traject beslaat 5 sessies van elk 90 minuten. Daarnaast krijg je wekelijks opdrachten mee naar huis die zorgvuldig zijn uitgekozen om hun positieve effect op depressies. Door te oefenen krijg je sneller vat op je negatieve emoties en gedachten in relatie tot de signalen van je lichaam.

Op termijn leer je  beter met je depressie om te gaan, zodat jij de regie over kan nemen. Het traject Ervaar je schat! is de snelste weg om met je depressieve gevoelens te leren omgaan. Je zult steeds beter je negatieve gedachtes omzeilen en meer vertrouwen op je intuïtie.

Traject 3: Leef je schat!

Traject 3 Leef je schat! is het langste traject met 7 sessies van 90 minuten. In dit traject leer je, net als in traject 2, naar je lichaam luisteren en krijg je technieken aangereikt om met je piekergedachtes en emoties om te gaan.

In het tweede deel van het traject wordt er bovendien ook aandacht besteed aan het in kaart brengen van je behoeftes en verlangens (zingeving). Hoe beter jij jezelf hierin kent, hoe gemakkelijker het wordt om uit een depressie te blijven. Bovendien kunnen jouw talenten zo optimaal tot hun recht komen. Het traject Leef je schat! is bedoeld voor mensen die hun depressie diepgaand willen onderzoeken en nog meer hun behoeftes en verlangens willen volgen.

Vervolgtrajecten

Wanneer je een van de bovenstaande trajecten hebt afgerond zijn er, afhankelijk van jouw behoefte, verschillende mogelijkheden.

Vervolgtraject: na afloop van alle drie trajecten kun je een vervolgtraject boeken naar keuze om bepaalde aspecten van je depressie verder te onderzoeken.

Onderhoudstraject: gaat het beter met je, maar wil je graag een vinger aan de pols houden om terugval te voorkomen, dan is dit traject ideaal voor jou. Hierbij krijg je niet alleen één live consult per maand, maar tussendoor kun je ook bellen en e-mailen op die momenten dat het lastig voor je is om met je depressie om te gaan. Doordat er continu een vinger aan de pols wordt gehouden, verklein je de kans dat je weer terugvalt in een depressie. Per drie maanden kun je kiezen of je hiermee doorgaat of niet.

Wat is de behandelmethode?

In de anti-depressie trajecten werk ik met de door mij ontwikkelde Tesoro-methode. TESORO betekent in het Spaans schat en staat voor genieten van wie jij in wezen bent:

U
Traceer: de aanleidingen van je depressie. Wat is depressie voor jou en op welke momenten word jij getriggerd?
Erken: wie je bent in al je facetten. Word je bewust van de signalen van je lichaam, je gedachtes en emoties. Begroet en verwelkom alles wat je tegenkomt of het nu prettig of onprettig aanvoelt.
r
Stop: je negatieve gedachtes en beperkende overtuigingen.
Open: jezelf voor je omgeving en leer je aandacht te richten.
Relax: Zorg goed voor jezelf, voorkom stress en geef aandacht aan eten, drinken, slapen en bewegen.
Onderzoek: je diepste verlangens, geef betekenis aan je leven en kom in actie.

Tijdens de sessies wordt voornamelijk gewerkt met lichaamsgerichte therapievormen waarvan holistische massagetherapie de belangrijkste is. Daarnaast werk ik ook met focussing, body scans, meditatie- en visualisatie-oefeningen en mindfulness-technieken.

Op deze manier leer je je bewustzijn te vergroten, je piekergedachtes te verminderen, je aandacht te richten en meer in contact te zijn met jezelf.

De eerste twee onderdelen Traceer en Erken vormen het hart van traject 1. In traject 2 komen de thema’s Stop en Open erbij in de vorm van thuisopdrachten en in traject 3 worden ook de laatste twee aspecten van Tesoro, namelijk Relax en Onderzoek, toegevoegd om blijvend resultaat te boeken.

De Tesoro-methode is geschikt voor jou, als jij

9

niet alleen in pillen gelooft om je depressie op te lossen

9

een holistische benadering zoekt voor je klachten

9

liefdevol met jezelf wilt leren omgaan

9

je pijn onder ogen durft te zien

9

verantwoordelijkheid voor je eigen leven wilt nemen

Vergoedingen zorgverzekeraar

Aangezien ik aangesloten ben bij de beroepsverenigingen VNT, worden mijn sessies (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig en je eigen risico wordt niet aangesproken. Sinds mei 2016 voldoe ik bovendien aan de Plato-eisen. Klik hier om te zien of je mijn sessies kunt declareren onder jouw polisvoorwaarden van de zorgverzekering.

Hoeveel kost het?

Kennismakingsconsult van ongeveer 1,5 uur à € 79
Gratis intakegesprek + massagebehandeling + keuzebepaling traject

Jan-Willem
veiligheids- en milieucoördinator,
Heeft last van angstklachten, spanning in het lichaam, vermoeidheid, piekeren

Madeleine neemt de tijd om met aandacht helder te krijgen wat er speelt in een uitgebreide intake. Het lukt haar om het lijf te laten spreken en vervolgens in een aantal sessies met gerichte vragen, oefeningen, opdrachten en massages nieuwe openingen te vinden die bij jou passen om de natuurlijke balans te herstellen. Dat alles in persoonlijke afstemming, die ik als heel professioneel en betrokken ervaar. Zij heeft bovendien een wijze en holistische kijk op de problematiek waarmee wij als individuen geconfronteerd kunnen worden. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Hetty
Subsidie-adviseur
depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, gespannen, slechte nachtrust

Bij en met Madeleine heb ik weer leren vertrouwen op mijn gevoel en mijn diepere weten. Ik heb ook het niet-weten toegelaten, en daarin rust gevonden. Vertrouwend op mijn kracht en het leven. Door te praten, in stilte te zijn en te ervaren. Terug naar de basis.

Stel een vraag of maak een afspraak!

Voorafgaand aan elk traject vindt een kennismakings-consult plaats inclusief gratis intakegesprek. Vul hiernaast je gegevens in. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

12 + 12 =

Veelgestelde vragen

Wat voor soort massages worden toegepast?

Afhankelijk van de fysieke klachten en de thema’s die spelen in jouw leven, kies ik in overleg met jou een massage. Ik maak gebruik van de volgende technieken:

  • klassieke massage
  • energetische massage
  • bindweefselmassage
  • holistic pulsing
  • chakramassage
  • voetreflexmassage. 
Met welke intentie masseer jij?

De massages zijn er niet op gericht om een klacht weg te masseren, zoals een fysiotherapeut doet, maar om je te helpen bewust te worden wat die plek jou te vertellen heeft. Nekklachten kunnen bijvoorbeeld om verschillende redenen ontstaan: misschien zitten ze teveel op je nek, maar het kan ook zijn dat je altijd je nek stijf houdt.
Als je tijdens een aanraking, massage of focussessie met liefdevolle nieuwsgierigheid die plek onderzoekt, krijg je er contact mee en gaat je lichaam je vertellen waar het precies over gaat. Zo ontstaat op een dieper niveau ruimte in je bewustzijn om andere keuzes te maken in je leven en ga je fysieke klachten eerder zien als een signaal van je lichaam over jouw levensinstelling dan als pijn die onmiddellijk weg moet.
Om het jou mogelijk te maken alles goed waar te nemen, masseer ik langzaam en met aandacht. Ik behandel dus meestal maar een deel van je lichaam en zelden alles.

Heb je nog vragen of twijfels?
Bel: 06-25577624
e-mail: info@dagdepressie.nl

Waarom zou ik voor een traject kiezen?

 Wanneer je aan de gang gaat met bepaalde levensthema’s die zich zowel mentaal, als emotioneel en fysiek manifesteren, kom je er niet met één sessie. Daarom geef ik er de voorkeur aan trajecten aan te bieden. Er wordt zoveel meer resultaat geboekt!

Wat is systemisch werken via het lichaam?

 In ons familiesysteem hebben we een bepaalde plek ingenomen om tekorten, trauma’s, pijn en verdriet op te vullen. In je huidige leven kan je ziel hierop blijven resoneren, wat ervoor zorgt dat hij niet zijn eigen rechtmatige plek kan aannemen. Dit kan je waarnemen in je lichaam. Bepaalde lichaamsdelen zijn dan onbewoond, leeg of moeilijk om contact mee te maken, wat invloed kan hebben op je emotionele en fysieke gesteldheid. Op deze laag kun je ook ervaren of je verdriet of angsten van jezelf zijn of uit je familiesysteem komen. Tijdens een sessie nodigen we jouw ziel uit om je lichaam weer helemaal te bewonen.

Pin It on Pinterest